I vam refrescar el diumenge amb … una mousse de llimona !

4 comentaris

Aquest diumenge passat, vam rebre la visita sorpresa dels meus “tiets preferits”, va ser un dit i fet i com que em vaig llevar d’hora, vaig decidir fer les postres jo ! El dia es presentava calorós així que millor fer alguna cosa que ens refresqués i ens fes baixar el dinar. Així que el postre escollit va ser … Mousse de llimona !! La recepta  me la va passar la Pilar ( que és qui ens va portar la thermomix a la nostra vida ), de tant en tant, ens passa unes receptes fantàstiques.

Mousse de llimona per un dinar d’estiu

Ingredients per a la base de galeta :

250 gr. de galetes ( yayitas Lu o similar, jo vaig fer servir les digestive )

75 gr. de mantega

Ingredients per a  la Mousse de llimona:

6 fulls de gelatina

150 gr. de sucre

la pell groga d’1 llimona ( sense res de part blanca )

250 gr. de nata amb 35 % de matèria grassa

50-100 gr.de suc de llimona

3 ous ( separarem els rovells de les clares )

1 polsim de sal

melmelada d’albercoc

El.laboració:

1. Posem el sucre i la pell de la llimona al vas de la TX, 30 segons, velocitat progressiva 5-10 i ho reservem.

2. Posem la papallona dins el vas de la TX i hi tirem la nata. Muntar-la a velocitat 3,5. Aquí us aconsellaré que abans, poseu una estona el vasde la TX i les papallones a la nevera per tal de que es refredi, com més fred millor, ajudarà a muntar la nata ! No hi ha un temps determinat, és anar controlant fins que veiem que està llesta ! Un cop muntada la nata, la guardem en un bol dins la nevera.3.

3. Treiem la papallona i hi posem les galetes i la mantega, programem 2 minuts, 37º, velocitat 4. Llavors ho posem dins un motllo desmotllable de 24 cms. de diàmetre aprox. , aplanem ben bé la base i cap a la nevera !

4. Calentem el suc de la llimona al microones mateix  i ho afegirem als 6 fulls de gelatina que previament haurem deixat en remull durant uns 5 minuts ( mínim ) per tal de que s’hidratessin. Ho remenem ben remenat per a que es disolguin.

5. Amb el vas net, tornem a posar la papallona i afegim el sucre i la pell de llimona que tenim reservats, els 3 rovells d’ou i programem 5 minuts, 80º, velocitat 3,5.

6. Llavors hi incorporem la gelatina disolta en el suc de llimona i barrejar 10 segons velocitat 3,5. Ho posem en un bol gran i reservem.

7. Rentem el vas TX i hi posem la papallona de nou, hi tirem les 3 clares d’ou, el polsim  de sal i unes gotes de suc de llimona. Muntem les clares a punt de neu programant 5 minuts velocitat 3,5.

8. Mentrestant, barrejar la crema de rovells i llimona amb la nata que tenim a la nevera. Després afegim la meitat de les clares muntades i ho anem barrejant amb una espàtula i amb moviments “envolventes ” és a dir, de baix a dalt . i finalment hi afegim la resta de les clares muntades. Aquesta barreja la posem dins el motllo que també tenim a la nevera, a sobre de la base de galeta. I deixar refredar a la nevera un mínim de 4 hores !!

9. Pintar amb melmelada d’albercoc i uns tallets de llimona decoratius i … ja es pot servir !! Bé aquí, la imaginació de cadascú al poder !!

Feliç dimarts !!

Anuncis

Autor: ohlalamavieenrose

ohlalamavieenrose@gmail.com

4 thoughts on “I vam refrescar el diumenge amb … una mousse de llimona !

  1. Quina bona pinta!!! gràcies per la recepta, però… i si me’n fas una per a mi? La meva habilitat culinària comença i acaba en el coc ràpid…

  2. Oooh!!! Que bona!
    Què en queda?

  3. jolines!!! d’aquesta també en prenc nota!!! no pot ser!! ja estic com una vaca, si em llenço cada dia a fer cocs i mousse passarem els llindàs permesos! :))

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s