I amb la calor… Vichyssoise de tomaca !!

4 comentaris

Fa uns dies va ser l’aniversari de l'”enredo”, aquest any alguns amics eren de vacances però no vam voler deixar de celebrar-ho ni que fós en “petit comité .”  Vam fer un sopar a la fresca a casa nostra i de passada va ser l’excusa perfecta per fer posar les piles a l'”enredo” i que em pengés les cortines de sac per la  barbacoa. Com que portem molts dies de calor insuportable, de suades inacabables, de malhumor enganxós … vam decidir que no encendríem la barbacoa (  no fós cas que se´ns cremessin les recent estrenades cortines ) i vaig recórrer a un blog del que vaig rebent receptes  i que trobo interessant per la varietat de receptes que té per fer amb la thermomix, es tracta de Recetas thermomix. Feia uns dies que n’havia rebut una que em va fer la boca aigua… Vichyssoise de tomaca !

en recipients individuals per al sopar a la fresca !!

Us deixo la recepta per si algú s’anima…

Vichyssoise de tomaca

Ingredients:

600 gr. de tomaques madures

1 patata mitjana

85 gr. de porro ( la part blanca)

15 gr. de mantega

1 polsim de sucre

oli d’oliva verge

cigolet ( a la recepta original hi posen menta )

sal i pebre

El.laboració amb thermomix

  • Rentar bé el porro i posar-lo a trossos dins el vas de la thermomix, afegir-hi la mantega i programar 5 segons, velocitat 5. Els trossets de porro que quedin a les parets, baixar-los amb l’espàtula.
  • Un cop fet, programar 6 minuts, 100º, velocitat 1
  • Mentre es va cuinant, aprofitem per pelar i passar per aigua la patata. Un cop neta, tallar-la a rodanxes una mica gruixudes i un cop passats els 6 minuts, afegir-les al got de la thermomix i programar 2 minuts, 100º, velocitat 1
  • Rentar les tomaques, treure’ls-hi el peduncle i tallades a quarts afegir-les al got junt amb el polsim de sucre, la sal i el pebre.Programar 5 minuts, 100º, velocitat 1.
  • Afegir l’aigua i coure 13 minuts, 100º, velocitat 1
  • Passat el temps de cocció, triturar 30 segons a velocitat 5, després triturar 30 segons més a velocitat progressiva 5-7-9 ( jo he fet 10 segons a cada una d’aquestes velocitats )
  • Passar per un colador de malla per tal de separar les pells i llavors
  • Deixar reposar mínim 2 hores a la nevera
  • Servir  i decorar cada racció amb un fil d’oli d’oliva, cigolet ( o menta ) i uns crostons de pa.

comentaris

per a decorar i acabar de condimentar cadascú hi pot posar el que més li agradi, per això, jo vaig substituir la menta pel cigolet i he pensat que uns encenalls de pernil salat també hi poden resultar … imaginació al poder !!

Amb les quantitats que us dono, a mi em van sortir , els 6 gotets de degustació que veieu a la foto que com a part d’un sopar pica-pica resulten refrescants i originals o bé uns 3 plats.

vam repetir la recepta, aquest cop un plat per cadascú !!

un polsim de cigolet, crostonets i un fil d’oli

som-hi !!!

Que vagi de gust !!!

Anuncis

Autor: ohlalamavieenrose

ohlalamavieenrose@gmail.com

4 thoughts on “I amb la calor… Vichyssoise de tomaca !!

  1. Mmmmmm!! Quina bona pinta!!! I què millor que menjar-s’ho al racó de la barbacoa!! Ens fas dentetes 😉
    Amb ganes de veure els regalets d’aniversari fets a mà!
    Petons ‘olala’!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s