Estrenem les mini-cocottes amb èxit …

10 comentaris

Dies enrere vam ser a Barcelona i un amic ens va portar a una botiga que no recordo com es deia però tenien moooooltes cocottes petitetes i de molts colors ….Les mini-cocottes són la versió petita i en ceràmica de les tradicionals cocottes de ferro colat de la casa “Le Creuset”. Són molt resistents, no es ratllen, aguanten temperatures de fins a 260º Cº al forn i -18 Cº al congelador, es pot cuinar tant al forn com al microones, es poden posar al rentavaixelles i mantenen perfectament la calor i el fred… vaja, una delícia, a més, les fan de tants colors que te les quedaries totes. Després de dubtar durant una estona, vam triar la “blau caribbean” i la “lila Cassis”, és que els colors són moníssims !! Bé, també vam comprar un llibre de receptes per fer  amb les moníssimes-mini-cocottes, és clar, els de les botigues ja van amb vista i els posen allí juntets i nosaltres vam picar, però ja hem començat a amortitzar la compra !

Avui, després d’una setmana de lluïr les moníssimes-mini-cocottes a la vitrina del menjador, les he tret per fer l’estrena. La recepta que he triat ha estat un èxit i us asseguro que és d’aquelles que tornaré a repetir perquè queda un plat molt vistós de presentació i és molt fàcil. Si el feu per a un sopar amb amics, triomfareu com la coca-cola !!

“Mini-pastís” de pollastre amb verduretes ( chicken pot pie )

ingredients per a 4 persones:

2 pits de pollastre

80 gr. de mantega

sal i pebre negre

2 pastanagues

100 gr. de ceba tendra

50 cl. de brou d’au

25 gr. de farina

10 cl. de crema de llet ( llet evaporada ideal )

100 gr. de pèsols

1 culleradeta de julivert picat fresc ( jo l’he utilitzat del sec )

1 rotlle de massa de pasta de full

2 rovells d’ou batuts amb unes gotetes de llet

el.laboració:

Precalentar el forn a 180 Cº.

En una safata de forn, posar un full de paper vegetal i a sobre els pits de pollastre previament sal-pebrats i untats amb 10 gr. de mantega a punt de pomada. I els posem al forn durant 20 minuts. Un cop passats els 20 minuts, tallar a trossets, jo ho he fet a tires i després a quadradets perque les mini-cocottes són petitones.

Mentres tenim els pits de pollastre al forn, pelem les pastanagues i les tallem a dauets., també podem tallar la ceba tendra a trossos ( jo no els he fet massa petits ) i fem bullir el brou d’au. Com que es necessita molt poca quantitat de brou i encara no fa prou fresca, no en tenia de fet per mi i he bullit aigua i hi he tirat mitja pastilla d’avecrem.

Després, la recepta diu que en una cocotte gran, jo com que de cocotte gran no en tinc, ho he fet en una cassola petita d’acer inoxidable … posar la resta de la mantega ( jo he passat de la mantega i ho he fet amb un raig d’oli d’oliva ) i sofregir la ceba de 10 a 15 minuts a foc mig fins que agafin color transparent.  Afegir la farina i coure uns 2 minuts a foc suau sense parar de remenar i afegir el brou ben calent. Deixar coure a foc lent durant 1 minut sense deixar de remenar fins que la salsa vagi espessint i perdi el gust de farina. Ara és el moment de tirar la nata líquida, la sal, pebre negre, els trossets de pollastre, els daus de pastanaga, els pèsols, el julivert i barrejar bé.

Repartir la preparació dins de cada cocotte.

Tallar 4 cercles de pasta de full una mica més grans que el diàmetre de les moníssimes-mini-cocottes. Untar la vora superior per la part de fora amb el rovell de l’ou per tal de que quan hi posem la pasta de full a sobre la presionem pels costats i així ens queda segellada  la mini-cocotte. La pasta de full fa de tapa, per a que m’entengueu. Llavors amb un pinzell pintem la superfície de cada cercle amb la resta de rovell ( jo això m’he oblidat de fer-ho i també m’ha quedat bé ) i se li fa una mica de dibuix, per exemple, forma d’espiral. Això del dibuix a mi no m’ha quedat massa definit, a la propera ho de perfeccionar.

I posar les cocottes dins el forn i fornejar durant 40 minuts fins que la pasta de full agafi bon color,  jo he deixat els 40 minuts i ha quedat perfecte de cocció ( no tinc turbo)

Servir molt calent i amb cura de no cremar-nos… Bon profit !!!

Si us hi fixeu, veureu  per on he untat el  rovell d’ou, jo he untat una mica més avall de la part superior perquè els cercles de pasta de full els he fet una mica grans.

Aquí podeu veure que he fet els cercles una mica massa grans i els cercles que hi he marcat ( es poden fer altres dibuixos ). Un cop cuit no m’ha quedat gens marcat el dibuix, potser és millor que la massa de la pasta de full sigui una miqueta més gruixuda i així es pot marcar millor el dibuix.

Recent sortides del forn … la olor és boníssima !!! aneu amb compte perque cremen molt i les ganes de tastar-ho ens poden jugar una mala passada ; )

tat-txan … treieu la “tapa” i sorpresa !!! És un plat amb presència o no ? podeu sorprendre als convidats o no ? jo crec que si !!

Suggerències personals ….

Jo, en comptes de nata líquida, molts cops utilitzo llet evaporada i m’agrada molt perque li dóna el toc cremós però amb menys greixos.

Ara que em miro les fotos estic pensant que els dibuixos s’han de fer posant tiretes a sobre del cercle que serveix de tapa i se’ls hi dóna la forma que vulguis, de vegades, les llums m’abandonen i em tornen massa tard jejejeje

I, evidentment, segur que també heu pensat que s’hi poden posar altres verduretes, les que més us agradin i els que sou vegetarians/es ho feu sense pollastre i llestos !!

Ah ! i si no teniu les moníssimes-mini-cocottes, ho podeu fer amb qualsevol recipient que pugui anar al forn, això sí la gràcia trobo que és fer la tapa de pasta de full, ja veureu que quan la treieu, surt fum !!

Recepta del llibre “Le Creuset mini-cocottes” de la  Lissa Streeter i Loïc Nicoloso, Les éditions culinaire

Ara sí… que vagi de gust i feliç diumenge de setembre

Advertisements

Autor: ohlalamavieenrose

ohlalamavieenrose@gmail.com

10 thoughts on “Estrenem les mini-cocottes amb èxit …

  1. Jo ja en vull 1/2 dotzena!! ;))

  2. Nena, quina pinta mes bona. Umhhhhhhh!!!!!.

    Un petonet.

    Olga

  3. Mare meva!! Quina pinta!!! Mmmm….
    No tenia ni idea de què eren les cocottes! Estic d’acord amb tu en que queden molt bé a la taula! I aquesta recepta, amb la pasta de full, deu estar boníssima! Bon profit ;)!
    Fins aviat!

  4. Puc confirmar que va sortir boníssima aquesta recepta! 😉

  5. No només ens fas agafar gana, sinó “ganes” de fer-les!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s